Facebook werkt volgens TechCrunch aan een nieuwe applicatie waarin gebruikers hun ervaringen kunnen delen met kleine groepen mensen. Het sociale netwerk zou kampen met het probleem dat mensen op Facebook zoveel vrienden hebben dat het niet meer logisch is om alles met iedereen te delen.

Om dat probleem te tackelen komt Facebook op termijn met een applicatie genaamd Moments. Daarmee kan men ervaringen delen met kleinere groepen Facebook-gebruikers. Moments zal dus geen op zichzelf staand sociaal netwerk vormen, maar gewoon je Facebook-profiel als uitvalsbasis gebruiken.

Als Facebook-gebruikers op dit moment iets delen in een status update, komt dat normaliter bij alle gebruikers in beeld. Het is wel mogelijk om lijsten aan te maken, maar deze functie vindt weinig afzet. Waarschijnlijk zal Facebook aan gebruikers middels een opvallende markering en/of pushbericht duidelijk maken dat de update enkel met hen is gedeeld, waardoor de lading van de update specialer wordt dan bij het gebruik van een lijst.

Momenteel wordt Moments getest door Facebook-medewerkers, of en wanneer de app publiek beschikbaar komt is nog onbekend.