Facebook controleert of mensen in orde zijn bij rampen

Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook heeft gisteren Safety Check geïntroduceerd. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om te laten weten dat je in orde bent, nadat zich bijvoorbeeld een natuurramp heeft voltrokken.

Middels een pushbericht vraagt Facebook aan gebruikers of ze in orde zijn, als bijvoorbeeld een aardbeving in hun nabije omgeving heeft plaatsgevonden. Indien de gebruiker aangeeft dat er geen problemen zijn, wordt een geautomatiseerd bericht op Facebook geplaatst met de melding I’m safe. Op deze manier kan de gebruiker aan vrienden en familie kenbaar maken dat ze zich geen zorgen hoeven te maken.

Om de locatie van de gebruiker te bepalen maakt Facebook gebruik van verschillende indicatoren zoals de laatste locatie in de Nearby Friends-functie, de ingestelde woonplaats en de stad waarvandaan het laatst met het sociale netwerk contact is gemaakt.

Safety Check is ontwikkeld naar aanleiding van de rampzalige tsunami die in 2011 in Japan plaats had. Facebook’s Japanse ontwikkelaars ontwikkelden de functionaliteit en CEO Mark Zuckerberg kondigde deze gisteren officieel aan in het land van de rijzende zon.

Apparaten met Android en iOS zullen het pushbericht van Safety Check ondersteunen, ook via de web-app en website van Facebook kan worden aangegeven dat er geen problemen zijn.