Microsoft Edge voor mobiele apparaten uit bètafase

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft zijn browser Edge voor de mobiele besturingssystemen Android en iOS uit de bètafase gehaald. Daarmee is de afgeronde versie beschikbaar voor het algemene publiek. Het techbedrijf prijst de versie vanwege het makkelijk delen van mobiele content met de desktop.

In de aankondiging schrijft Joe Belfiore, Corporate Vice President, Windows and Devices, dat Microsoft Edge voor iOS en Android bekende features als Favorites, Reading List, New Tab Page, Reading View en Roaming Passwords met zich meebrengt. Het onderscheidende is echter dat er doorgegaan kan worden op de pc, door een pagina waar de gebruiker naar kijkt direct te openen op de computer.

Feedback

De feedback voortkomend uit de testfase zorgde ervoor dat er een aantal features bijkwam. Eén daarvan is het eerder genoemde Roaming Passwords, waarmee een nieuw wachtwoord is op te slaan via de telefoon. Vervolgens is het wachtwoord ook op de pc te gebruiken. Een andere functionaliteit die eruit voortkomt is dark theme, een thema dat zowel op de pc- als mobiele apparaten te gebruiken is.

Hoewel de bètafase tot een einde komt, is Microsoft niet van plan om het hierbij te laten. Belfiore geeft aan uit te kijken naar wat komen gaat. Naar eigen zeggen heeft het techbedrijf een lange lijst met nieuwe features om te maken, terwijl er ook verbeteringen zullen komen. Belfiore roept geïnteresseerden op de browser op de mobiele toestellen te gebruiken en met ideeën te komen. Zo moeten er nieuwe dingen ontstaan, zoals bij Windows 10 ook gebeurde.

Beschikbaarheid

De iOS-versie is beschikbaar in de Verenigde Staten, China, Frankrijk en het Verenigde Koninkrijk. De Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, India en het Verenigd Koninkrijk kunnen de Android-uitvoering al gebruiken. Het is de bedoeling dat Microsoft Edge voor iOS en Android later naar andere landen komt.