Abonneer je gratis op Techzine!

Creative introduceert de kleinste mp3-speler ter wereld. Hij is draadloos aan te sluiten op de pc en kan ook dienst doen als externe harde schijf.

Creative kondigd de Nomad MuVo aan, een miniscuul mp3-spelertje dat 28 gram weegt en circa 7×3,5×1,5 cm groot is. Daarmee is hij volgens Creative de kleinste mp3-speler ter wereld. En dat zou best wel eens kunnen kloppen, want de kleinste die wij tot nu toe onder ogen hadden – de Sony Netwerk Walkman NW-MS9 – meet 8,1×3,6×1,4 cm. Het is een kwestie van millimeters, maar toch… :)

De MuVo kan 64MB aan data bevatten, of het nu wma-files, mp3-files, foto’s, of andere gegevensbestanden zijn. Je kunt het harddisk-gedeelte van het mini-spelertje rechtstreeks op de usb-poort van de pc aansluiten. De Windows-pc herkent het ingeklikte apparaatje vervolgens als extra harde schijf, zodat je er gewoon bestanden naartoe kunt slepen. Wanneer je wma-files downloadt is er ruimte voor twee uur muziek op de MuVo, in het geval van mp3-files (op 128 kbps) is dat een uur. De AAA-batterij moet voldoende zijn voor 12 uur speeltijd.