Abonneer je gratis op Techzine!

Er is een probleem met de nieuwste beta versie van Windows Media Player 9. Als het programma eenmaal geïnstalleerd is, en het daarna weer verwijderd moet worden is er geen verwijder optie. Microsoft heeft klaarblijkelijk niet voorzien dat er gebruikers zullen zijn die de testuitvoering van de software zullen willen verwijderen. Gebruikers die op het controlepaneel ‘software’ klikken krijgen in de lijst van geïnstalleerde applicaties niet de Windows Media Speler te zien.

Veel gebruikers hebben geklaagd over dit probleem, zeker omdat het programma nog vol met bugs zit en het hele systeem onstabiel kan maken. Een van de bekende bugs is bijvoorbeeld dat Easy CD Creator niet meer goed werkt na de installatie van Windows Media Player 9.

Microsoft erkent dat het probleem bestaat, maar zegt dat de software verwijderd kan worden door het systeem door middel van de functie ‘hestel in oorspronkelijke staat’. Het enige probleem met deze methode is dat alle geïnstalleerde programma’s worden verwijderd.