Abonneer je gratis op Techzine!

Motorola, een van de grootste leveranciers van halfgeleiders, staat voor het eerst in twee jaar weer in de zwarte cijfers. Motorola slaagde er in om het derde kwartaal van dit jaar af te sluiten met een netto winst van 111 miljoen dollar. Dit staat gelijk aan vijf dollarcent per aandeel.

De goede eindcijfers zijn vooral te danken aan de winst die is gemaakt in de halfgeleidersdivisie. De verkoop van mobiele telefoons en andere mobiele apparaten viel tegen. In deze belangrijkste tak van het bedrijf werd 2 procent minder omzet gemaakt. In totaal werd er voor 2,6 miljard dollar aan mobiele communicatie verkocht.

Veel analisten reageerde verrast op deze cijfers van motorola, de meeste analisten hadden namelijk een stijging in plaats van een daling verwacht in deze divisie. De vraag naar mobiele telefoons daalde in het derde kwartaal met 16 procent.

Na mobiele communicatie is de divisie halfgeleiders de grootste divisie. Daar werd 13 procent meer omzet gerapporteerd vergeleken met de cijfers van 2001. In totaal bedroeg de omzet 1,2 miljard dollar.