De CEO van Lenovo, Yang Yuanquing, heeft in een interview laten weten dat zodra Lenovo de overname van Motorola heeft afgerond, er ook weer Motorola-tablets zullen verschijnen. Uiteraard zal Motorola ook smartphones blijven maken. De overname moet dit jaar nog worden afgerond.

Veel smartphone-fabrikanten zijn de afgelopen jaren ook actief geweest op de tabletmarkt. Ook Motorola heeft enkele jaren geleden een poging gedaan met de Xoom en de Xoom 2, maar zonder groot succes. Sindsdien heeft Motorola geen tablets meer uitgebracht maar daar gaat wel verandering in komen, Lenovo wil namelijk weer tablets gaan uitbrengen onder het Motorola merk. Het enige wat daarvoor eerst moet gebeuren is het afronden van de overname van Motorola.

Zowel Google, eigenaar van Motorola, als Lenovo zijn het al eens over de overname, alleen moeten de bedrijven nog goedkeuring hebben van alle autoriteiten en dat neemt een hoop tijd in beslag. Beide partijen spraken eerder dit jaar de verwachting uit dat de overname van Motorola in 2014 kon worden afgerond. Zolang de bedrijven niets anders hierover melden gaan we er vanuit dat de overname nog dit jaar wordt afgerond. Dat zou betekenen dat Motorola mogelijk al in de eerste helft van 2015 terugkeert op de tabletmarkt.

Of Lenovo compleet nieuwe tablets gaat ontwerpen en ontwikkelen voor het Motorola merk of dat bestaande Lenovo-tablets worden omgedoopt is niet duidelijk. Lenovo gaat met twee merken proberen de smartphone- en tabletmarkt te veroveren, hoe deze strategie er precies uit gaat zien is nog niet bekendgemaakt. Zo is Motorola nu een echt Android-merk maar Lenovo maakt ook Windows-producten, mogelijk krijgt Motorola ook Windows-producten.