min

Tags in dit artikel

,

Het Taiwanese DataFab komt met een nieuw soort kaartlezer de X-d rive VP2030. DataFab zelf beweerd dat het meer is dan een ordinaire kaartlezer en dat we dan ook veel van de X-Drive zullen gaan horen. De X-drive VP2030 beschikt over een externe kaartlezer met USB-1.1-poort en vier poorten voor de kaartformaten CompactFlash I/II/II+, SmartMedia, Memory Stick, MultiMedia Card en Secure Digital Card. Verder beschik de X-drive als enige kaartlezer over een 100 Gigabyte grote laptop harde schijf. Het handige hiervan is dat er geen andere computer meer nodig is om data van een kaart in te lezen en op de X-drive te zetten.

Het gewicht van de VP-2030 bedraagt, inclusief harde schijf, 288 gram en heeft als maten 13×7,5×2,5 cm. Meegeleverd worden een USB-kabel, een extern adapter, een CD met de benodigde drivers en een draagtas. Dankzij twee Lithium-Ionen accu’s kan de VP-2030 maximaal twee uur gebruikt worden.

In Europa zal de VP-2030 ongeveer €150.- gaan kosten en zal voornamelijk gekocht worden voor mensen die beschikken over een digitale camera en geen zin hebben om op vakantie een computer mee te nemen.