1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ondanks de malaise in de ICT-wereld neemt het gebruik van internet wereldwijd toe. Eind 2002 komt het aantal internetgebruikers uit op 655 miljoen oftewel eentiende van de wereldbevolking. Een stijging van dertig procent ten opzichte van vorig jaar. Ook de verkoop van goederen en diensten via het internet neemt toe. Aan het einde van het jaar komt de waarde van de elektronische handel waarschijnlijk uit op een bedrag van 2,3 miljard dollar, een stijging van vijftig procent ten opzichte van vorig jaar. In 2003 zal het bedrag verder stijgen naar 3,9 miljard dollar. Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van de Verenigde Naties.

Volgens de onderzoekers laten de huidige groeicijfers zien dat in 2006 ongeveer 18 procent van alle aankopen door zowel bedrijven als individuen gedaan wordt in cyberspace.

De meeste internetgebruikers, 143 miljoen, zijn woonachtig in de Verenigde Staten, gevolgd door China waar 56,6 inwoners een internetverbinding hebben. In Afrika, inclusief Noord-Afrika gebruikte vorig jaar 6,7 miljoen mensen internet. De meeste internetgebruikers zijn te vinden in Zuid Afrika, Egypte, Kenia, Marokko en Tunesië. Wanneer deze landen buiten beschouwing worden gelaten, heeft slechts één op de 440 Afrikanen toegang tot internet.