Abonneer je gratis op Techzine!

De Xbox startte zijn carrière samen met de ‘standaard’ controller die misschien wat fors in maat was. Omdat de Jappertjes aan de andere kant van de wereld niet voorzien zijn van het gemiddelde formaat hand zoals de gemiddelde hand van een gezonde Nederlander hier kregen zij van Microsoft de Controller S. De Controller S was een kleinere versie waar zelfs de kleine handjes van onze spleetoogjes zich omheen konden sluiten. Maar wij dachten, wat zij krijgen, willen wij ook. Na voldoende geklaag had Microsoft dan eindelijk besloten de controller S ook in Amerika en Europa op de markt te brengen. En om het iets dramatischer te maken heeft MS zelfs besloten de productie van de ‘standaard’ controller te staken en de Controller S de nieuwe standaard te maken.

Microsoft wilt natuurlijk winst maken en de prijs van een nieuwe controller is dan ook niet mis: €39,95. Andere bedrijven doen hun uiterste best om de concurrentiestrijd aan te gaan, zo ook Logic3. Ze hebben een Controller S look-a-like ontworpen die ook erg sprekend op het origineel lijkt, afgezien van een ander logo in het midden. De S-Pad, zo is ze genoemd door Logic3, heeft naast hetzelfde uiterlijk ook dezelfde eigenschappen:

  • Volledig analoog control pad
  • Vibratie effecten
  • Acht weg D-pad
  • Twee analoge duim sticks
  • Twee uitbreidingsloten
  • Drie meter kabel met veiligheidsschakeling

Voor de prijs hoef je haar in ieder geval niet te laten liggen, want de adviesprijs zal rond de 22,50 euro komen te liggen als ze in Europa uitgebracht zal worden. De S-Pad is samen met de Freebird vandaag verscheept in Amerika. Zowel de S-Pad als de Freebird zul je binnen niet al te lange tijd in de winkels vinden. De Freebird zal verkocht worden voor een adviesprijs van 60 euro.