min

Tags in dit artikel

,

In navolging van de Engelsen, willen nu ook Amerikaanse wetgevers de ongevraagde reclame e-mail aan banden leggen. Dat meldt Associated Press. Nieuw is dat de twee Amerikaanse senatoren, een republikein en een democraat, afzenders willen verplichten een juist e-mailadres op te nemen. Ontvangers van zogeheten spam kunnen dan rechtstreeks melden niet van de e-mail gediend te zijn.

Op dit moment bestaat veertig procent van alle e-mailberichten die in de VS en Engeland worden ontvangen uit spam. Eind dit jaar zal de helft van de in de VS ontvangen e-mail volgens het onderzoeksbureau Brightmail ongevraagd zijn.

In 2001 bedroeg het percentage ongevraagde elektronische berichten in de VS nog 8 procent. Spam legt volgens de onderzoekers een steeds groter druk op de tijd en computerapparatuur van bedrijven. De Britse overheid wil de verzenders van spam in de toekomst hoge boetes opleggen. Verzenders van reclameboodschappen per elektronische post, zullen als het aan de Engelse overheid ligt in de toekomst eerst toestemming aan de geadresseerde moeten vragen.