Abonneer je gratis op Techzine!

Een spelletje spelen tijdens het branden van een cd. De meeste vrouwen draaien hun hand er niet voor om. Mannen doen daarentegen het liefst slechts één ding tegelijk. Snelle computers lijken dan ook meer besteed aan vrouwen dan aan mannen. Vrouwen zijn beter in multi-tasking dan mannen. Uit Europees onderzoek van Intel blijkt dat vrouwen beter zijn in ‘multi-tasking’ – het uitvoeren van meerdere taken tegelijk – dan mannen. De chipfabrikant formuleert het als volgt: ‘Wat vrouwen en de nieuwste computers met Intel processoren gemeen hebben: beide blinken uit in het uitvoeren van meerdere taken tegelijk.’ De voordelen van multi-tasking zijn dat er kan meer gedaan worden in dezelfde tijd, zodat er meer tijd overblijft voor andere activiteiten. Bijna de helft van de Nederlanders beschouwt zichzelf als een goede multi-tasker. Daarmee doen Nederlanders overigens niet onder voor hun Europese medeburgers. Enkel de Spanjaarden zijn het er allemaal over eens dat éé n ding tegelijk doen al meer dan genoeg is.

Zowel vrouwen als mannen zijn het erover eens zijn dat vrouwen nu eenmaal beter zijn in multitasking. Zowat 90 procent van alle vrouwen tussen 25 en 44 jaar laat daar geen twijfel over bestaan. Maar ook meer dan de helft van alle mannen geeft ruiterlijk toe dat vrouwen hierin heer en meester zijn. Er is echter een uitzondering op die regel. Als het erop aankomt om tegelijk de auto te besturen, de weg te zoeken èn naar de radio te luisteren, willen mannen van geen wijken weten (64%), terwijl ook vrouwen hier flink gas terugnemen (27%).

Intel liet het onderzoek namelijk uitvoeren naar aanleiding van haar nieuwe technologie ‘Hyper-Threading’ Dankzij deze technologie is het alsof een PC beschikt over twee processors (computerchips) in plaats van één. Daardoor kan de PC meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren, zoals een spelletje spelen terwijl je een CD brandt, of een DVD-film bekijken terwijl je iets downloadt van het Internet.