Abonneer je gratis op Techzine!

Brandweer Nederland heeft een uniek computerspel laten ontwikkelen om de jeugd veilig het nieuwe jaar in te laten gaan. Het spel kan thuis en op school gespeeld worden en is ook leerzaam voor volwassenen. Het spel is te vinden op www.brandweer.nl.

Is vuurwerk gevaarlijk? Is een sterretje gevaarlijk of niet? Hoe ga je veilig met vuurwerk om, op welke leeftijd mag je vuurwerk kopen? Wanneer mag je vuurwerk aansteken? Wat doe je met vuurwerk dat niet is afgegaan. Hoe gevaarlijk zijn kaarsen? Wat moet ik doen met een brandwond? Brandweer Nederland heeft op al deze vragen een antwoord. Gewoon thuis via de computer. Kinderen kunnen spelenderwijs zelf de antwoorden opzoeken. Via een avonturenspel met vele vuurwerkonderwerpen.

Centraal in het spel staat Mike: hij weet hoe je met vuurwerk om moet gaan. Het spel begint de slaapkamer. Je moet kiezen wat je vandaag aantrekt. Kies je een nylon jas dan zegt Mike dat dit brandbaar en dus gevaarlijk is. Door op de juiste kleding te klikken, kies je voor veilige kleding en kun je je goed aankleden. Nog een voorbeeld. Je wilt een vuurpijl in je hand aansteken en wegwerpen. Op deze manier kom je niet ver in het spel omdat natuurlijk fout is. Alleen als je de vuurpijl op veilige wijze aansteekt gaat deze af. Het vuurwerkspel bevat verder spelletjes waarbij je vuurwerk op een goede manier kunt afsteken. Hierbij moet je wel oppassen dat er geen honden voorbij komen, anders kun je een lelijke bijtwond oplopen! Verder kun je de brandweer helpen bij een vreugdevuur dat zonder jouw hulp volledig uit de hand dreigt te lopen, blaas je gevaarlijk brandende kaarzen in de woonkamer uit en nog veel meer! Kortom een interactief spel dat kinderen helpt veilig te feestdagen door te komen.

Spel is moeilijk te vinden voor sommige klik hier om het te spelen!