Abonneer je gratis op Techzine!

Catharina Amalia. We kunnen er nu wel van uitgaan dat de kersverse prinses zo zal gaan heten . is nauwelijks één dag oud, maar beschikt nu al over een eigen website. De Merkplaats . merkenbureau te Amsterdam . heeft de naam Catharina Amalia nu ook als officieel handelsmerk gedeponeerd. De domeinnaam www.catharina-amalia.nl is reeds op de dag van de geboorte van de jongste Oranjetelg geregistreerd door Stichting Sigillis Regiis Praesidio. Dit is de stichting die de commerciële belangen van de koninklijke familie behartigt en die optreedt tegen misbruik hiervan.

Medewerkers van de Merkplaats beseften dat het voor optimale bescherming van de commerciële belangen van de toekomstige troonopvolgster onontbeerlijk is haar naam als merk te beschermen. Juristen van het Merkenbureau hebben de naam vervolgens gedeponeerd in de ruimst mogelijke zin. De naam Catharina Amalia is nu beschermd voor goederen variërend van eierdopjes tot fietsventieltjes en voor diensten variërend van hondenkennels tot schoonheidsalons. Altijd handig als in de toekomst het koningsschap niets voor Catharina Amalia blijkt te zijn.

Het merk zal op de kortst mogelijke termijn aan het koninklijk huis worden overgedragen, opdat ook het koninklijke merk terecht komt op de plaats waar het hoort, bij de Oranjes!