min

Tags in dit artikel

, ,

Producent WhenU is verbannen door Google en Yahoo uit hun zoekresultaten. Alle verwijzingen naar het bedrijf zijn in beide zoekmachines geblokkeerd. WhenU misleidde de zoekmachines met trucs, om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te eindigen. Dit wordt ook wel cloaking genoemd. De zoekmachine krijgt een andere inhoud te zien dan de gebruiker.

Ondertussen heeft WhenU de trucs al bevestigd, maar vermeldt daarbij dat het in samenwerking met een ander bedrijf gebeurd is. Inmiddels is die samenwerking verbroken. Nu voelt het bedrijf zich een slachtoffer en hoopt weer in de zoekmachines opgenomen te worden. Veel mensen denken dat dit gespeeld wordt door het bedrijf.

Dit is niet het enige negatieve nieuwsbericht over WhenU. WhenU is echter al geruime tijd negatief in het nieuws vanwege een andere activiteit. Wildplakken, daarbij duiken plotseling advertentie-popups over de webpagina’s.

Gator is een soortgelijk bedrijf en ligt nu ook zwaar onder vuur. Daarom had Gator zijn naam veranderd in Claria Corporation.