Abonneer je gratis op Techzine!

De maildienst van Google Gmail zit nog in de testfase, maar dat belet de mensen van Google niet om een nieuwe tool uit te geven.
Na de installatie van die tool nestelt het zich in de systemtray. Als er dan een nieuwe mail binnenkomt op je GMail, dan wordt je daarvan op de hoogte gesteld door middel van een melding op je bureaublad.

Eerder was er al het gelijkaardige programma GTray, afkomstig van een andere aanbieder, maar Google zegt dat "GMail Notifier" een grotere funcionaliteit heeft.
Bij GMail Notifier is GMail als standaard e-mailaccount in te stellen. Als je dan op een maillink klikt, wordt GMail automatisch geopend.
GMail Notifier geeft ook veel meer informatie op het bureaublad over de binnengekomen mailtjes. Je krijgt te zien wie de afzender en welk onderwerp het bericht heeft.
Via GMail Notifier kun je ook heel snel een nieuw e-mailtje schrijven en er kan een geluid worden gekoppelt aan het binnenkomen van het mailtje.

GMail Notifier is gratis te downloaden voor Windows 2000 en Windows XP. Binnenkort zullen ook versies voor Linux en MacOs verschijnen.

Download:
GMail Notifier