Abonneer je gratis op Techzine!

Philips zal eind volgend jaar een nieuw systeem gaan uitbrengen waarmee spelletjes tot leven gewekt kunnen worden. Het systeem kan afhankelijk van de gebeurtenissen in het spel, wind, hitte en licht creëren.

Aan het systeem, genaamd amBX, is ruim vier jaar lang gewerkt door Philips en zal zogezegd volgend jaar september geïntroduceerd worden.
Wat betreft de verlichting is het systeem te vergelijken met het ambient light systeem dat momenteel al verkrijgbaar is op een aantal televisies van Philips. Dit systeem zorgt ervoor dat een lamp een bepaalde kleur uitstraalt die op dat moment het sterkst aanwezig is op het scherm.

Philips gaat dat systeem nu echter uitbreiden met ventilatoren die windvlagen kunnen creëren en andere elementen die bijvoorbeeld warmte kunnen uitstralen.
Zo kunnen gamers hun spel veel intensiever ervaren.

Philips benadrukt dat het systeem niet alleen met spellen, maar ook met films, televisie en muziek werkt. De keuze om met spellen te starten is volgens Philips gedaan omdat deze sector zeer interactief is en gewend is om met randapparatuur te werken.
Het amBX systeem zal in eerste instantie op de markt komen voor PC’s, maar zal later ook zijn weg vinden naar de consoles.

Volgens Philips is er vanuit de ontwikkelaars en uitgevers veel enthousiasme voor het systeem. Het bedrijf heeft een aantal grote bedrijven in de markt weten te strikken om het systeem te gaan ondersteunen. Daardoor zullen er voor het einde van 2006 al vijf spellen verschijnen die werken met het systeem.

De introductie van het systeem zal gepaard gaan met een grote reclamecampagne en Philips bekijkt momenteel of het mogelijk is om demo units neer te zetten in winkels.