Abonneer je gratis op Techzine!

Het bedrijf Iomega heeft een nieuwe reek externe multimedia drives geïntroduceerd. De nieuwe serie beschikt over audio en video outputs en een ingebouwde playback functie.

De nieuwe reeks krijgt de naam ScreenPlay Multimedia Drives mee en zal in twee versies beschikbaar worden. De Screenplay Multimedia Drives ondersteunen NTFS, FAT32 en HFS+ en zijn compatible met computersystemen die beschikken over een Pentium 3, vergelijkbaar em hoger. Windows 98/ME/2000/XP en Mac OS X 10.2 en hoger word ondersteund door de harde schijven.

De Screenplay Portable bied ondersteuning aan MPEG-1 (AVI, MPG, DAT), MPEG-2 (AVI, VOB), en MPEG-4 (AVI, XviD) bestanden en heeft een opslagcapaciteit van 60GB. Deze multimedia drive kan zonder computer worden aangesloten op een A/V ontvanger of TV.

Naast de Screenplay Portable word de Screenplay Pro gelanceerd. Deze beschikt over een firewire aansluiting en heeft een opslagcapaciteit van 200GB. Daarnaat beschikt de Screenplay Pro over tiptoetsen voor het zoeken naar het juiste fragment, digital audio en high definition video output. De Screenplay Pro bied ook nog extra ondersteuning aan ISO, DivX, DivXVOD, OGG Vorbis, WMA en WAV bestanden.

Beide multimedia drives zijn verkrijgbaar en zullen geleverd worden met een afstandsbediening. De Screenplay portable moet 449 dollar kosten en de Screenplay Pro 599 dollar.