Abonneer je gratis op Techzine!

De lancering van de Nintendo DS Lite in Japan zorgde er weer voor dat veel mensen de koude nacht trotseerden om er één te pakken te krijgen.

Van de Nintendo DS lite wordt verwacht dat er nog minder in voorraad zullen zijn als de normale DS. Vele mensen sliepen dan ook voor de winkels om er toch maar één in handen te krijgen. De grote vraag en het kleine aanbod zorgen voor duizelingwekkende prijzen. In sommige winkels vind je ze voor 140 dollar, grote winkels verkopen ze voor 200 tot 300 dollar en op Ebay betaal je makkelijk 600 dollar voor een Nintendo DS lite.

Het apparaatje is 25% kleiner dan zijn voorganger, heeft een mooier design en misschien wel de best vernieuwende functie is de mogelijkheid om herlderheid in de stellen. Bij de gewone DS was het enkel mogelijk om met een aan- en uitknopje de backlight aan of uit te zetten.

Op dit moment is de DS lite enkel verkrijgbaar in de kleur kristal wit, maar daar zal snel verandering in komen. De kleuren ijsblauw en marinekleur zouden op 11 maart in Japan verkrijgbaar zijn. Als je er zelf eentje wil aanschaffen zal je je momenteel nog steeds moeten wenden tot het dure Ebay.