Abonneer je gratis op Techzine!

Shuttle, bekend van de gelijknamige kleine PC’tjes heeft op de CeBIT een aantal nieuwe producten laten zien, waaronder een nog kleinere PC en een nieuwe Mediacenter met Intel’s VIIV technologie.

De XPC Media Center M2000 is de opvolger van de M1000 en is voorzien van nieuwe hardware, waardoor het apparaat het VIIV label van Intel mag dragen. Veel details over de hardware is niet bekend, behalve dat er een Core Duo processor van Intel in zal zitten.


Shuttle’s kleinste X100 model combineert laptop en desktop onderdelen

De nieuwe kleine computers behoren tot de X100 serie. Shuttle heeft een combinatie van desktop en laptophardware gebruikt om zo tot een goede mix te komen. Zo is het apparaatje dus zeer klein, maar zit er wel een 3,5 inch harde schijf in. Dankzij het MXM slot zijn er wel mogelijkheden tot het uitbreiden van de grafische kaart, maar het beperkt wel enigszins de keuze.


Op de voorgrond Shuttle’s nieuwe 19 inch TFT schermen en de superkleine X100 modellen

Verder liet Shuttle nog een nieuw 19 inch TFT scherm zien, naast een aanpassing van de behuizing van de P serie. Voor mensen die liever AMD dan Intel gebruiken is er ook nog de XPC SN27P2 die geschikt is voor AMD’s toekomstige AM2 socket en NVIDIA’s nieuwe nForce chipsets.