Martin Taylor, een topman van Microsoft en belangrijke adviseur van Steve Ballmer is vertrokken bij Microsoft. Het afscheid is vrij verrassend, maar beweegredenen van beide partijen zijn niet bekend.

Taylor heeft dertien jaar bij Microsoft gewerkt en was sinds afgelopen maart corporate vice president. In die functie was hij verantwoordelijk voor de marketing van de Windows Live services.

Hij was de afgelopen jaren ook de drijvende kracht achter "Get the Facts", Microsofts anti-Linux campagne. Voordat hij deze campagne leidde, werkte hij direct voor Microsoft topman Steve Ballmer als director of business strategy. Hij adviseerde Ballmer over de strategie van verschillende projecten en de lange termijnplanning. Daarvoor werkte hij twee jaar lang als general manager van Microsofts divisie in het Caribisch gebied.

Microsoft heeft wel een verklaring uitgegeven over het vertrek van Taylor, maar daar is niet veel uit op te maken. "We hebben de moeilijke beslissing moeten maken om onze wegen met Martin te scheiden, maar we geven geen commentaar op personeelszaken. We waarderen Martins bijdrage aan Microsoft in de afgelopen dertien jaar.