Abonneer je gratis op Techzine!

Na grote Amerikaanse steden als Chicago en Los Angeles en diverse initiatieven van bedrijven en particulieren wil ook Parijs een groot aantal Wi-Fi hotspots gaan plaatsen om zo een stadsdekkend netwerk te krijgen.

Als het aan burgemeester Bertrand Delanoe ligt, is Parijs aan het einde van 2007 de stad met de meeste connectiviteit van alle grote steden. De lichtstad wil 400 gratis Wi-Fi accesspoints gaan aanbrengen en internetproviders krijgen de mogelijkheid om hun antennes op openbare gebouwen te plaatsen die op strategische plaatsen staan.

Als Parijs dit alles in 2007 afgerond wil hebben zal er snel gehandeld moeten worden, zo beseft ook Delanoe: "we zullen snel en accuraat handelen, om de beste omstandigheden voor Parijs te creeëren. Het is een doorslaggevende factor in de strijd met de concurrentie en daarom is het belangrijk voor de stad."
De werkzaamheden voor opzetten en operationeel houden van het Wi-Fi netwerk zullen worden uitbesteed aan een externe partij, de verwachting is dat het werk begin 2007 begonnen kan worden.

Behalve de Wi-Fi plannen zullen ook de belastingen voor bedrijven die glasvezelkabels leggen verlaagd worden, Parijs wil namelijk ook dat 80 procent van alle woningen in de stad in 2010 toegang heeft tot zogenaamde ‘ultra-high speed’ internet. Momenteel is dit percentage 60 procent, maar Parijs wil daar nog een stapje verder in gaan.