Abonneer je gratis op Techzine!

Op het internet is de strijd begonnen. Internetsites als YouTube, Guba en Google Video hadden het al. Maar nu komt ook CNN met een internetpagina waar amateurs hun videomateriaal op de site kunnen zetten, om deze vervolgens te kunnen bekijken.

Op dit soort site’s kan je onbeperkt lang kijken naar video’s van amateurs, reclamemakers, enz. Dit soort sites worden steeds belangrijker want de ‘burger’ helpt hiermee de journalistiek. Om een paar voorbeelden te noemen zijn voor de items Libanon, Irak en Tsetsjenië de items waar veel interessant nieuws over is te vinden voor de journalisten.

Kort geleden gebruikte CNN als aanvulling op hun eigen materiaal, beelden van YouTube. Dat hadden zij gedaan omdat de beelden van deze video gemaakt zijn door ooggetuigen van bombardementen en/of raketbeschietingen. Toch is het niet helemaal duidelijk wat er allemaal op de site geplaatst kan worden, want het is niet bekend of de CNN redactie de video’s eerst gaat keuren voordat ze op de site geplaatst worden.