2min

In deze aflevering van Techzine Talks bespreken Erik, Sander en Coen de impact van Generative AI, met name GPT, op de journalistiek. Ze bespreken de verschillende reacties van uitgevers op deze ontwikkeling, zoals de recente deal tussen OpenAI en Axel Springer. Ook wordt er ingegaan op de betrouwbaarheid van AI-gegenereerd nieuws en de blokkade van GPT op websites van Nederlandse uitgevers. 

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of andere dienst.

De aflevering gaat verder over de mogelijke voordelen en nadelen van generatieve AI in de journalistiek, en of er nog ruimte is voor menselijke journalisten en redacteuren. De hosts delen hun eigen ervaringen en overwegingen als mensen die zelf in de media-industrie werken. Ze benadrukken het belang van fact-checking en het gebruik van generatieve AI als een tool in het journalistieke proces. Hoewel AI-modellen steeds geavanceerder worden, zijn er beperkingen in het begrijpen en interpreteren van taal en het genereren van unieke inzichten. De aflevering eindigt met een vooruitblik op de toekomst van generatieve AI in de journalistiek en de mogelijke komst van nieuwe technologieën.

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later.

We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.