Abonneer je gratis op Techzine!

Nadat Microsoft maanden aan een stuk een prijsverlaging voor de Xbox 360 heeft ontkend, is het er dan eindelijk van gekomen, voor het Core system althans. De aangeraden verkoopprijs bedraagt in het Verenigd Koninkrijk nu 199,99 pond.

Aan GamesIndustry.biz werd gisteren verteld dat Microsoft de aangeraden verkoopprijs van het Xbox 360 Core system van 209,99 pond had verlaagd naar 199,99 pond. Geen spectaculaire prijsverlaging dus, slechts een schamele 10 pond (ongeveer 14,7 euro), maar het is beter dan niets natuurlijk. De Xbox 360 Core versie werd hiervoor ook al voor 199 pond verkocht in sommige winkels, maar dat was toen op kosten van de winkel zelf. De prijs van de Premium versie van de Xbox 360 blijft echter onaangetast staan op 279 pond.

Verder is ook de prijs van de Xbox 360 Live Vision camera bekendgemaakt, deze zal 39,99 dollar of 49,99 euro bedragen. Deze camera zou rond midden september in de Amerikaanse winkelrekken moeten liggen en tegen oktober in de Europese. Wie deze camera aanschaft zal merken dat je meer dan enkel een camera krijgt. Zo gooit Microsoft er ook nog één maand gratis Xbox Live Gold, een headset en twee download games (UNO en TotomBall) tegenaan. Je kan ook nog een soort premium pakket van deze camera kopen, genaamd de Xbox Live Video Chat Gold Kit, die je 79,99 dollar of 89,99 euro zal kosten. In deze kit vind je alles van het normale pakket plus een abonnement op twaalf maanden Xbox Live Gold, de Xbox Live Arcade game Robotron en 200 Microsoft punten.