Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt erop dat Nintendo niet gerekend had op de vele ongelukken die er inmiddels hebben plaatsgevonden door de Wii, want het bedrijf is druk bezig met allerhande waarschuwingen en tips te geven over veilig gebruik van de Wii en voornamelijk de Wiimote.

Nadat de eerste meldingen van kapotte televisies door rondvliegende Wiimotes op het internet verschenen, was Nintendo er snel bij om op haar website een aantal tips te geven over veilig gebruik van de controller. Verder liet het bedrijf weten met een veiligheidsgids te komen, om zich op die manier in te dekken tegen mogelijke aanklachten.

Dat lijkt echter nog niet genoeg, want het bedrijf heeft een een massamailing de deur uitgedaan met daarin nogmaals een aantal tips om de Wii veilig te gebruiken. De tips verschillen niet veel van degene die eerder al op het internet verschenen. Zo raadt Nintendo aan om de wriststrap te gebruiken en de Wiimote niet los te laten tijdens het spelen. Verder moeten gebruikers voldoende afstand houden tot hun televisie, zodat ze die niet uitschakelen met een welgemikte klap. De website is inmiddels ook bijgewerkt met de laatste tips.