Abonneer je gratis op Techzine!

De geruchten rond een vernieuwde versie van Sony’s PSP worden steeds sterker. De website Kotaku.com heeft een aantal vermeende details van de vernieuwde handheld gepubliceerd. Ten opzichte van zijn grootste concurrent, Nintendo’s DS Lite, is de PSP nogal robuust. De nieuwe PSP moet daar verandering in brengen.

Het belangrijkste dat aangepast gaat worden is het scherm, het scherm van de huidige PSP is een een relatief dik scherm. In de nieuwe PSP is er een dunner exemplaar aanwezig, waardoor de accu ook langer meegaat. Het is niet duidelijk hoe de verandering vorm gaan krijgen in de behuizing van de nieuwe PSP, maar die zou een stuk minder log dan de huidige PSP behuizing moeten zijn.

Een tweede verandering is het station dat de UMD schijfjes inleest. Het huidige model is nogal traag, de nieuwe versie is een stuk sneller, waardoor de laadtijden van spellen verkort worden. Terwijl de huidige PSP voor het grotere opslaggeheugen afhankelijk is van externe geheugenkaartjes, krijgt de nieuwe PSP een intern flashgeheugen van acht gigabyte. Waarvoor al dat geheugen gaat dienen, buiten het opslaan van saves, is nog niet duidelijk.

In de ‘core’ zullen geen veranderingen optreden, alle spellen blijven het dus doen. Er is tevens geen verschil in de type spellen, er blijft maar één versie van de game uitkomen. De prijs van de vernieuwde PSP gaat rond de 169 dollar liggen. Wat de prijs in Euro’s gaat worden, is nog onbekend, maar men denkt ook 169 euro.