Abonneer je gratis op Techzine!

Niet iedereen heeft groene vingers zoals men dat noemt, dat betekent dus dat niet iedereen even goed voor planten kan zorgen. Met de nieuwe ontwikkeling van studenten van de New York University moet het probleem een stuk kleiner worden.

Deze studenten hebben namelijk een systeem ontwikkeld waarmee de plant belt naar de eigenaar als deze te weinig of juist teveel water heeft. Naast de echte plantenliefhebbers die het beste voor hun planten willen is dit ook een ideale kans voor de mensen die hun planten wel eens vergeten water te geven.
Het systeem van de studenten bestaat uit een aantal sensoren die een aantal waarden in de omgeving van de plant meten. Deze sensoren zijn vervolgens weer via een draadloos netwerk gekoppeld aan een database waar de informatie is opgeslagen over de eisen die de plant stelt aan de hoeveelheid licht en water.

De waarschuwingen van het systeem worden doorgegeven aan de hand van vooraf opgenomen boodschappen. Om het vervolgens nog iets extra’s mee te geven heeft men verschillende planten ook een eigen identiteit meegegeven. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de plant met de Engelse naam Scottisch Moss ook daadwerkelijk belt met een Schots accent.

De plant belt niet alleen wanneer het nieuw water nodig heeft, de plant belt ook bellen wanneer je water geven hebt. Dan bedankt de plant je voor het water of zal juist laten weten dat het een beetje teveel was.

De website Botanicalls.com is speciaal opgezet door de studenten om mensen te laten zien hoe het systeem werkt en om enkele voorbeelden te laten horen van de gesprekken die de plant voert. Er zijn plannen om het systeem op de markt te brengen, maar dat gaat zeker nog een half jaar duren.