In een poging om het "illegale en immorele internetgebruik" in China tegen te gaan, heeft de overheid een systeem gelanceerd waarbij virtuele politie-agenten verschijnen op het scherm van de surfers.

De getekende figuurtjes geven waarschuwingen aan de surfers terwijl ze op het scherm verschijnen: te voet, met de bromfiets of per auto. Internetgebruikers die virtuele hulp nodig hebben kunnen altijd op de agenten klikken, vervolgens zullen ze worden omgeleid naar de website van het Ministerie van Openbare Veiligheid.

Voorlopig worden enkel de gebruikers van de dertien populairste websites in China lastig gevallen door de figuurtjes, maar het is de bedoeling dat de virtuele agenten op elke geregistreerde website gaan patrouilleren tegen het einde van het jaar.

Het is geen geheim dat de Chinese overheid een oogje in het zeil houdt als het aankomt op het surfgedrag van haar inwoners om het eerdergenoemde "illegale en immorele" surfgedrag tegen te gaan. Deze figuurtjes moeten de surfers er nog even aan herinneren dat ook de politie gezellig meekijkt.