Abonneer je gratis op Techzine!

Alle universiteiten uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen stappen over naar Linux, zo is bekend gemaakt. Novell heeft een contract gesloten met de deelstaat.

Door het contract mag Novell enkele duizenden werknemers en 560.000 leerlingen, verspreid over 33 universiteiten, bij haar gebruikersaantal tellen. Vijftien universiteiten hebben al besloten SUSE Linux Enterprise Server te gebruiken voor haar servers en SUSE Linux Enterprise Desktop voor haar computers.

Ook Novell’s ZENworks zal gebruikt worden, dertien universiteiten hebben aangegeven dit te gaan gebruiken voor hun infrastructuur. Zo zijn tien universiteiten aan het testen met Novell’s Identity Manager, een programma waarmee makkelijk grote gebruikersgroepen kunnen worden onderhouden. Negen universiteiten hebben aangegeven dat ze het GroupWise-pakket aan het testen zijn. Dit pakket moet de onderlinge samenwerking tussen de deelnemende universiteiten verbeteren.

Dit is niet de eerste grote doorbraak van Novell in Duitsland. Beieren en Thüringen deden het Noordrijn-Westfalen voor. Dat Novell zo goed scoort in Duitsland is ook helemaal niet gek, aangezien SUSE een van origine Duits product is.