min

Tags in dit artikel

, , ,

Kodak heeft gisteren op de CES een aantal nieuwe digitale camera’s aangekondigd. Deze camera’s zijn bedoeld voor de consumenten die zich niet geheel willen verdiepen in het maken van foto’s maar slechts op een knopje willen drukken en daarmee toch degelijke foto’s willen maken.

"Met onze nieuwe producten die vandaag op de CES geïntroduceerd zijn, gaat Kodak verder met innoveren en introduceren van slimme technologieën die onze belofte ‘you push the button we do the rest’ waarmaken", zegt Pierre Schaeffer, chief marketing officer, Kodak Consumer Digital Imaging Group. "Al meer dan 120 jaar helpt Kodak consumenten bij het vastleggen van herinneringen en nu, in dit digitale tijdperk, komt alles tot leven in high definition op HD displays, draadloze fotolijsten en grote heldere afdrukken – gemakkelijk, betaalbaar en zonder compromissen."

De eerste camera die door de cameraproducent wordt geïntroduceerd is de Kodak Easyshare V1273. Deze camera is uitgerust met een touchscreen, een functie waarmee Kodak hoopt het maken, bewerken en bekijken van foto’s een stuk gemakkelijker te laten verlopen. Daarnaast beschikt deze camera over 12 megapixel, 3x optische zoom en is het scherm 3 inch groot.
De high definition foto’s en video’s die gemaakt worden met de V1273 kunnen met de Kodak HDTV-dock bekeken worden op HDTV’s. Uit deze reeks is de V1073 ook nieuw.
De prijs van de V1273 zal 299 euro zijn.

De volgende camera die door Kodak getoond wordt is de Kodak Easyshare M1033. Een zeer platte camera welke beschikt over 10 megapixel, 3x optische zoom en een breedbeeld LCD-scherm van 3 inch. Ook deze camera heeft de mogelijkheid om highdefinition foto’s en video’s vast te leggen. Uit deze serie introduceerde Kodak ook de M763, M863 en M893 IS.
De prijs van de M1033 zal 199 euro zijn.

Als laatste nieuwe serie camera’s liet de cameraproducent de Easyshare Z1085 SI zien. Dit is een camera die wederom voorzien is van 10 megapixels en 5 keer optische zoom met beeldstabilisator. Deze camera biedt de gebruiker de keus om handmatig dingen te kunnen instellen of gebruik te maken van de automatische instellingen. Andere camera’s uit deze serie zijn de Easyshare Z1285 Zoom en de Easyshare Z8612 IS.
De Z1085SI zal voor 229 euro over de toonbank gaan.