Abonneer je gratis op Techzine!

Aangezien de CES-beurs in Las Vegas deze week haar hoogtepunt bereikte, krijgen jullie opnieuw drie gadgets van de beurs. We starten met een handige headset, maken een tussenstop bij Windows Live Messenger en parkeren bij de lichtste draagbare microscoop van de wereld. Veel leesplezier!

SD-kaart in je oren: de SkullCandy SD-headset

Beginnen doen we deze CES-editie met een headset met een opvallende functionaliteit. Het enige wat je hoeft te doen is een SD-kaart met muziek in één van de ‘oren’ van de headset steken en daar ga je dan. Het is niet bekend of deze headset voorzien is van een ingebouwde muziekspeler of dat hij gebruik maakt van een draadloze verbinding met de computer om via de computer de muziek naar de headset te streamen. Het eerste lijkt het meest aannemelijk, het tweede is een stuk ‘spectaculairder’ natuurlijk. De gadget komt in de lente van dit jaar op de markt voor een onbekende prijs.

De i-Buddy beeldt de smileys voor je uit

Ook deze gadget werd voorgesteld op de CES en mag, zoals zoveel gadgets in de roundup, op zijn minst opvallend genoemd worden. De i-Buddy is eigenlijk een fysieke voorstelling van Windows Live Messenger’s mascotte en reageert op de emoticons die worden verstuurd via de IM-client. Zo zal het poppetje rood worden en heftig heen en weer schudden met zijn hoofd als je een boze emoticon verstuurt, terwijl zijn hartje oplicht wanneer iemand een kusje of een hartje verstuurt via Live Messenger. Ook de prijs is nog net te doen: voor 15 pond (20 euro) is het poppetje van jou. Een demonstratie van de gadget is hier te vinden.

De FUN-300: een digitale microscoop

Dit opvallende speeltje is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar mensen die zich interesseren in biologie of wetenschap zullen deze digitale microsocoop zeker weten te appreciëren. Het apparaat, dat de naam FUN-300 draagt, is voorzien van een 1,8 inch groot LCD-scherm, dat vooral van pas komt in split screen mode. In deze mode kan je een foto opslaan van een vergroting om deze dan later te vergelijken met wat er op dat moment gebeurt onder de microscoop. De foto’s hebben een resolutie van 640*480 en de microscoop kan inzoomen tot 90x. Demicroscoop komt binnenkort op de Amerikaanse markt en draagt een richtprijs van 199 dollar.

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Dat was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!