Abonneer je gratis op Techzine!

Een 81-jarige inwoner van Gold Coast, Australië, had een robot ontwikkeld die hij gebruikte om zichzelf te laten vermoorden. De man was verward nadat familieleden, die in een andere staat wonen, hem verteld hadden dat hij niet meer alleen thuis mocht, wonen maar naar een verzorgingstehuis moest.

Nadat de alleenstaande man dit gehoord had ging hij op het internet opzoek naar een manier om zelfmoord te kunnen plegen. Na een tijd zoeken vond de man tekeningen over hoe deze robot gebouwd kon worden. Vervolgens heeft hij deze instructies opgevolgd en hiermee een robot gemaakt die met een geweer op hem zou schieten.

De man had zich, nadat de robot gebouwd was, in de schietrichting geplaatst en vervolgens de robot geactiveerd. De plaats die hij uit had gekozen om de zelfmoord te plegen was zijn oprit. Nadat de robot in werking was gesteld, is de robot erin geslaagd de man van zijn leven te beroven. De brieven die de man achter heeft gelaten lieten blijken dat hij juist deze opstelling gekozen had omdat bij de buren mensen aan het werk zouden zijn en deze zijn lichaam dan zouden vinden. Dit plan bleek later ook gewerkt te hebben, want nadat het schot gehoord was kwamen ze gelijk aangerend en vonden de overleden man.

Natuurlijk zal er niet volledig uit de doeken gedaan worden hoe deze robot nou werkte, dit om ervoor te zorgen dat niemand dit na zal doen. Wat wel bekend is, is dat de robot vast zat een aan .22 kaliber semiautomatisch geweer. Wanneer de robot in werking gesteld zou worden, zou deze de vier kogels die in het geweer zaten afvuren op het hoofd van de man.

Zoals uit onderzoek van de United States National Institute of Mental Health blijkt is het zo dat senioren vaker zelfmoord plegen dan jongere mensen. Uit onderzoek van dit instituut bleek dat in het jaar 2004 in de Verenigde Staten 14,3 mensen van de 100.000 65-jarigen zelfmoord pleegde. Dit aantal is ongeveer veertig procent hoger dan dat dit percentage is bij de rest van de bevolking.