Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft-topman Steve Ballmer heeft gezegd dat het bedrijf wel degelijk luistert naar zijn klanten. Volgens hem zal Windows XP langer beschikbaar blijven als daar vraag naar is. Ballmer is wel van mening dat klanten die nieuwe pc’s kopen Vista boven voorganger XP prefereren.

Eind juni is het de bedoeling dat Windows XP uit de schappen verdwijnt, maar aanhangers van het zes jaar oude besturingssysteem klaagden hierover. De aanhangers vinden XP superieur boven Windows Vista. Inmiddels hebben 160.000 mensen een online petitie genaamd "Save XP" getekend.

Doel van deze petitie is Microsoft van mening te doen veranderen over de verkrijgbaarheid van Windows XP totdat de opvolger van Windows Vista zal verschijnen. Deze zou ergens in 2010 moeten uitkomen.

Ondanks dat Microsoft misschien hun beslissing zal heroverwegen is Ballmer van mening dat computergebruikers gebruik moeten maken van de nieuwste softwaretechnieken die in Vista gebruikt worden. Maar als klanten Windows XP willen blijven gebruiken is het zeker een overweging om het product te blijven verkopen.