Abonneer je gratis op Techzine!

Vannacht om 0.01 uur is het weer zover, want dan gaat het grootste outdoor gamevakantie-evenement van de hele wereld van start, namelijk Codemasters Campzone. Dit jaar wordt de twaalfde editie van het evenement in Oirschot gehouden en er zijn weer genoeg mensen van de partij bij het evenement.

Op Codemasters Campzone in Oirschot is er plek voor zo’n 1750 gamers die allemaal op één plek bij elkaar gamen. Op het evenement wordt ook geslapen, waardoor de meeste mensen dus niet eerst weer terug naar huis gaan. Op een weiland ergens in de buurt van het vliegveld van Eindhoven zet namelijk iedereen zijn tent op om in de frisse buitenlucht van Eindhoven hun nachtrust te kunnen krijgen. Die nachtrust is wel nodig, aangezien de mensen die het hele evenement blijven waarschijnlijk elf dagen weinig slaap krijgen. Tussen alle kabels, consoles en computers gaat men namelijk elf dagen achter elkaar gamen.

Codemasters Campzone is een opmerkelijk evenement, aangezien het evenement de grootste outdoor gamevakantie is van de hele wereld. Dit valt dan ook terug te zien in de prijs, aangezien er voor een dagkaart ruim 55 euro betaald moet worden en voor een kaart voor het hele evenement 310 euro. Die prijzen liggen veel hoger dan bij de "gemiddelde" LAN-party, maar je krijgt er dan ook weer wat voor terug. Er is namelijk een fibernetwerk aangelegd met zeer hoge snelheden en WiFi is ook aanwezig op het evenement. Vele gamers gaan ook naar het evenement toe voor de gezelligheid.

De organisatie van Codemasters Campzone heeft een aantal getallen naar buiten gebracht over het evenement. Zo zou 72 procent van alle bezoekers het gehele evenement blijven gamen. Zoals vanzelfsprekend betekent dat dus dat 28 procent eerder met het evenement stopt. De meeste gamers die op het evenement komen bevinden zich in een leeftijdscategorie die tussen de zestien en 26 jaar ligt. Het "vrouwelijk schoon" is ook aanwezig op het evenement, want de organisatie meldt dat elf procent van alle bezoekers van het vrouwelijke geslacht is.