Dagelijks raken er ruim honderd laptops zoek op luchthaven Schiphol. Hiermee staat het op de tweede plaats achter het Londense Heathrow. Dit is gebleken uit een onderzoek in opdracht van computerfabrikant Dell.

Het onderzoek is gehouden op 113 luchthavens. Hiervan waren er 106 in de Verenigde Staten en zeven in Europa. Zo spraken zij met 3000 zakenreizigers en personeel op de diverse luchthavens.

Op Heathrow raken dagelijks bijna 130 laptops zoek. Wereldwijd raken er wekelijks 15.648 zoek. De reden van dit hoge aantal is volgens onderzoekers dat veel reizigers stress ervaren die het luchtreizen met zich mee brengt en dat ze vaak ook veel andere soorten baggage meedragen.

En mocht je dan je laptop kwijtraken heb je in veel gevallen botte pech. Slechts 43 procent komt, in Europa, uiteindelijk weer terug bij de oorspronkelijke eigenaar. In Amerika is dit percentage slechts 33 procent.

Ook is uit dit onderzoek gebleken dat veel laptops slecht beveiligd zijn. 55 procent van alle laptopeigenaren heeft niets aan beveiliging gedaan. De beveiliging kan variëren van een wachtwoord tot complete encryptie van de bestanden op de harde schijf van de laptop.