1 min

Tags in dit artikel

,

De Europese Unie heeft besloten om heffingen op nieuwe IT-producten stop te zetten. Hiervoor heeft de unie een verzoek ingediend bij de World Trade Organisation, afgekort WTO.

De Europese Unie heft tot nu toe extra belasting op relatief nieuwe IT-producten zoals satellietontvangers, LCD-schermen en printers die ook kunnen faxen, scannen en kopiëren. Hierbij kunnen de extra kosten oplopen tot ongeveer veertien procent. Er komt echter een einde aan de extra heffingen, binnen enkele maanden met een maximale uitloop tot jaren wil de Europese Unie haar heffingen kwijtraken.

De heffing was een onderdeel van de toentertijd ondertekende Information Technology Agreement, afgekort ITA. Het verdrag komt uit 1996. De EU zegt nu in een verklaring die bij de WTO (World Trade Organisation) is neergelegd, dat zij van plan is de tarieven tot nul te verlagen, maar alleen in het kader van een nieuwe ITA-overeenkomst die door alle landen gedragen wordt en die dus niet enkel het resultaat is van onvrede bij bepaalde handelspartners.