Abonneer je gratis op Techzine!

Dit jaar luisteren ruim de helft van de internetters naar internetradio of kijkt tv via het internet. Ditzelfde percentage leest ook kranten en andere nieuwsbladen via het web. Dit is gebleken uit een recent onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook mobiele apparatuur is in opkomst. Een kwart van de ondervraagde internetters gebruikt wel eens mobiele apparatuur om te internetten.

Ook het regelen van bankzaken is enorm gestegen. In 2005 was dit aantal nog geen 60 procent, in 2008 is dit al opgelopen tot bijna 75 procent. Ook het aantal internetgebruikers die aankopen heeft gedaan via internet neemt toe. De e-shoppers nam tussen 2002 en 2007 jaarlijks met vijf procentpunt toe, maar in het afgelopen jaar bleef het stabiel.

Ook laptops met draadloze toegang tot het internet komt steeds meer in zwang. 54 procent van de huishoudens bezit een laptop met toegang tot het internet. Deze vervangt vaak de gebruikelijke pc.

Nederland doet het wereldwijd erg goed als het gaat om breedband-penetratie. Dit jaar heeft 86 procent van alle Nederlandse huishoudens toegang tot het internet, maar de laatste jaren blijft dit aantal te stabiliseren.