Abonneer je gratis op Techzine!

29 studenten van een computerklas in een school in Lincolnshire, Verenigd Koninkrijk, hebben hun diploma niet gehaald omdat de leraar vertelde dat ze de opdracht moesten inleveren in het Microsoft Office Word-formaat, terwijl dat niet toegestaan is door de examencommissie.

Edexcel, de Londense examencommissie, heeft het werk van de studenten op de Cotelands School in Ruskington afgewezen. De studenten stonden op het punt af te studeren voor het ‘Diploma in Digital Application’ dat gelijk staat aan twee Britse schoolexamens (GCSE’s), zo laat de BBC weten.

De school heeft zijn excuses aangeboden voor de fout. Paul Watson, de rector van de school, vertelde: "De school heeft snel naar alle ouders geschreven om de situatie uit te leggen. We hebben avondlessen aan de studenten aangeboden om ze de kans te geven alsnog te slagen. Sommigen hebben hier al gebruik van gemaakt."

Het grote aantal gezakte leerlingen komt niet goed uit voor de school. Er zijn plannen om de school samen te voegen met een andere school als de examenresultaten te laag zijn.

Edexcel heeft nog niet gereageerd op de vraag waarom het het doc-formaat niet accepteert.