Abonneer je gratis op Techzine!

SpicyLemon, de Nederlandse distributeur van ESET-producten heeft een nieuw product aan haar portfolio toegevoegd. Het betreft ESET Mobile Antivirus, een product dat smartphones moet beschermen tegen de groeiende aantal malware-varianten gericht op een smartphone.

De software is alleen geschikt voor Windows Mobile. Volgens SpicyLemon zorgt de software niet voor een trager systeem, aangezien de virusscanner lichtgewicht is. Verder beschermt de anti-virus ook SMS-berichten op dergelijke fouten.

Volgens diverse analisten gaat, doordat het aantal smartphones ook blijft toenemen, het aantal virussen voor een smartphone zich de komende jaren flink uitbreiden. De nieuwe bescherming van ESET moet hiertegen gaan beschermen. ESET speelt in op de beperkte kracht die een smartphone levert, zo is er besloten om kleine update-bestanden te gebruiken, wordt de processor efficiënt gebruikt en is de scanner niet te zwaar. ESET claimt dat de gebruiker amper iets merkt van de scanner.

De ESET Mobile Antivirus gaat voor twintig euro over de toonbank, reeds bestaande klanten kunnen recht hebben op een korting. De software ondersteunt Microsoft Windows Mobile 5.0 voor smartphone/pocketpc, Windows Mobile 5.0 standard/professional, Windows Mobile 6 Classic standard/professional en Microsoft Windows Mobile 6.1.