Abonneer je gratis op Techzine!

Creative zet steeds meer stappen richting het territorium van iTunes en de iPods. Het laatste bewijs hiervoor is de nieuwe Sound Blaster die het op de CES gepubliceerd heeft. Deze Sound Blaster is speciaal ontwikkeld voor iTunes en heeft een prijs van ongeveer 100 dollar.

De Sound Blaster voor iTunes, zo vertelde Creative, heeft ongeveer het formaat van een USB-stick en wordt dan ook via de USB-poort met de computer verbonden. Dit apparaat stelt de gebruiker in staat om draadloos een pc of Mac te verbinden met speakers wanneer er geluisterd wordt naar iTunes of andere MP3-muziek, iets dat doet vermoeden dat deze hardware te gebruiken is met elk ander multimediaprogramma.

De muziek die verzonden wordt door het apparaat kan draadloos afgespeeld worden door de verschillende draadloze speakers en koptelefoons van Creative. Andere speakers die niet draadloos zijn kunnen ook verbonden worden met het apparaat door speciale ontvangers die ontwikkeld zijn door het multimediabedrijf.

Creative liet weten dat de muziek die gespeeld wordt door haar Sound Blaster voor iTunes altijd beter zal klinken door haar geluisdsverbeteringstechniek X-Fi. De consument zal de mogelijkheid hebben om zelf te oordelen over het geluid als dit product in de lente in de winkels komt te liggen.