De voicemail-functie op vaste telefoonlijnen lijken weer populair te worden. Een tijdlang was er amper vraag naar een dergelijk antwoordapparaat, maar de apparaten worden weer populairder. Uit GFK cijfers blijkt dat ruim 42 procent van de verkochte telefoontoestellen voor thuisgebruik inmiddels is voorzien van een antwoordapparaat. November 2007 moesten onderzoekers dit percentage nog vastzetten op dertig procent.

Siemens heeft enkele redenen gevonden om deze toename te verklaren. Een hiervan is de kosten die de voicemail op de mobiele telefoon met zich meebrengt, sommige providers vragen namelijk geld voor het afluisteren bijvoorbeeld. Ook willen gebruikers steeds vaker alles in eigen beheer houden, stelt Siemens vast. Ook zijn de huidige antwoordapparaten voor de vaste lijn beter van kwaliteit, zegt Siemens.

Ron Cottaar, Marketing Manager Gigaset Communications in Nederland: "Waar vaste huistelefoons met antwoordapparaten een aantal jaar geleden het veld moesten ruimen voor een mobieltje met voicemailoptie, zie je het aantal huishoudens dat ook weer over een vaste telefoon met voicemailfunctie wil beschikken nu juist weer toenemen. Telefoneren vanuit je eigen vertrouwde huiselijke omgeving en in alle rust voicemailberichten afluisteren die onbeperkt bewaard kunnen blijven, zijn voordelen die een steeds grotere groep consumenten aanspreekt."

Siemens’ antwoordapparaten zijn voorzien van een optische weergave en een knipperend lichtje, waardoor de gebruiker sneller doorheeft dat er een bericht wacht. Ook zijn deze antwoordapparten voorzien van een functie die ervoor zorgt dat het apparaat ook werkt tijdens een stroomstoring, redenen om ook een vaste voicemail te hebben, stelt Siemens.