Abonneer je gratis op Techzine!

Voor wie altijd al heeft willen weten of zijn of haar netwerk goed beveiligd is, komt een Russisch bedrijf met de oplossing. De WiFi-encryptie-kraker kijkt of de WEP- of WPA-beveiliging te kraken is.

De nieuwe beveiligingscheck van het Russische bedrijf claimt WEP-keys te kunnen kraken. Het bedrijf zegt erbij dat het zelfs mogelijk is om enkele simpele WPA-keys te kraken, wat opmerkelijk is omdat dit zelfs bij een simpel wachtwoord om enkele biljoenen mogelijkheden gaat.

Het Russische bedrijf Elcomsoft meldt dat men niet langer meer de beschikking over enkele maanden tijd en een core 2 duo-computer moet hebben om het netwerk open te breken. In plaats daarvan is een fractie van die tijd en vier high-end grafische-kaarten genoeg. Men geeft niet op hoelang het duurt om bijvoorbeeld een WPA-key te kraken, maar geeft wel aan dat het programma hiervoor een tijdlang moet draaien.

De nieuwe tool kost zeshonderd euro, maar wordt dan wel in een mooie doos thuisgestuurd naar de gebruiker. Beheerders die de tool te duur vinden kunnen overigens ook gewoon een WPA2-beveiliging instellen, die kan sowieso niet gekraakt worden. Een goede beheerder wist dit overigens allang…