Abonneer je gratis op Techzine!

Marktplaats heeft gisteren haar 250 miljoenste advertentie verwelkomt. In drie jaar is het aantal advertenties vervijfvoudigd.

Marktplaats’ 250 miljoenste advertentie was een stel kinderski’s, geplaatst door familie Westerweel uit Muiden. Deze familie heeft van Marktplaats, om ze in het zonnetje te zetten, een cheque van 500 euro gekregen.

"We zijn ontzettend trots op het bereiken van dit enorme aantal geplaatste advertenties", zegt Eugenie van Wiechen, managing director Marktplaats.nl en eBay.nl. "Dit aantal is bijna niet te bevatten. Als we naar de Nederlandse bevolking kijken, betekent dit dat iedere inwoner van Nederland – van jong tot oud – gemiddeld tenminste 15 advertenties op Marktplaats.nl heeft geplaatst."

De mijlpaal is vrij snel bereikt, ongeveer anderhalf jaar later dan de mijlpaal van honderd miljoen advertenties. Dit terwijl het eerst zes jaar duurde voordat de website vijftigduizend advertenties had. Nu worden er ruim 220.000 advertenties per dag geplaatst en wordt de website ongeveer door 6,2 miljoen unieke bezoekers per maand bezocht.

Het gedrag van de vele gebruikers vertelt Marktplaats.nl veel over de trends die er in Nederland spelen. "In dat opzicht is Marktplaats.nl een soort barometer voor wat Nederland bezighoudt. Zo zagen we tijdens de recente vorstperiode bijvoorbeeld een sterke vraag naar schaatsen op Marktplaats.nl. Maar ook adverteerders speelden hier slim op in door bijvoorbeeld kluuntapijt of caravans die aan de route van de Elfstedentocht staan, aan te bieden," legt Van Wiechen uit.

Marktplaats heeft haar bezoeker gevraagd om uit te leggen wat zij denkt, wanneer ze denkt aan 250 miljoen. De resultaten daarvan zijn hier te vinden. "Het is ontzettend leuk om te zien hoe creatief en vol enthousiasme onze gebruikers zich hierop gestort hebben", zegt Van Wiechen. "We willen dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar inzending."