Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft MobileMe eind deze week voorzien van een nieuwe functie. Het is nu ook mogelijk om bestanden van MobileMe’s online opslag, beter bekend als iDisk, met anderen te delen.

De functie is met name bedoeld voor grote bestanden die niet eenvoudig via e-mail verstuurd kunnen worden, maar natuurlijk werkt de dienst ook met bestanden van een kleiner formaat. Aanvankelijk zou de functie al deel uitmaken van MobileMe toen deze in juli vorig jaar gelanceerd werd, maar Apple besloot op het allerlaatste moment om de functie toch te schrappen.

De procedure voor het delen van bestanden is relatief eenvoudig. In de webapplicatie van MobileMe uploadt de gebruiker een bestand en met één druk op de knop kan dit bestand vervolgens gedeeld worden met iemand anders. Deze krijgt via e-mail een link gemaild om het bestand te kunnen benaderen. Het is ook mogelijk om toegang tot een bestand te beperken met een wachtwoord en de levensduur van een link aan te geven.

MobileMe is een betaalde dienst van Apple voor zowel Windows- als Mac OS X-gebruikers die abonnees de beschikking geeft over een e-mailadres, een online opslag van 20 gigabyte en mogelijkheden om agenda’s, contactpersonen, e-mail, foto’s en dergelijke met meerdere computers en ook met mobiele apparaten zoals telefoons te synchroniseren en te delen.