Abonneer je gratis op Techzine!

Apple is begin vorige week begonnen met het uitleveren van wat vermoedelijk de laatste grote update voor Mac OS X Leopard zal zijn. Mac OS X 10.5.8 focust zich hoofdzakelijk op de verschillende service-technologieën van het besturingssysteem met in het bijzonder netwerken en synchronisatie.

Inmiddels circuleren er twee bèta’s van de update binnen de ontwikkelaarscommunity. De eerste met buildnummer 9L12 arriveerde begin vorige week en was slechts beschikbaar voor een zeer beperkte groep testers.
De tweede bèta (9L14) volgde al snel en werd afgelopen weekend beschikbaar gemaakt aan een bredere groep ontwikkelaars/testers.

Hoewel bij de laatste grote update, Mac OS X 10.5.7, Apple zich richtte op het oplossen van problemen en het aanbrengen van verbeteringen voor het volledige besturingssysteem, richt 10.5.8 zich meer op de verschillende technologieën zoals netwerken en synchronisatie. Ontwikkelaars is naar verluidt ook gevraagd zich hier bij het testen op te concentreren.

De update bevat tot nu toe ook verbeteringen voor 802.1x draadloos internet, AFP, AirPort, Bluetooth, grafische stuurprogramma’s, iDisk-synchronisatie, netwerken, Spotlight indexatie, Sync Services en USB. Oplossingen specifiek voor synchronisatie en netwerken betreffen onder meer AFP en TimeMachine-synchronisatie en iCal-synchronisatie.

Ook zouden er naar verluidt in de software verbeteringen voor de DisplayPort to VGA/DVI-adapters zijn aangebracht. Tot slot zouden ook mensen wiens Mac zo nu en dan weigert te sluimeren verbetering met de Mac OS X 10.5.8-update moeten ervaren.