Abonneer je gratis op Techzine!

YouTube gaat de ondersteuning van Internet Explorer 6 stopzetten. De sterk verouderde browser van Microsoft wordt steeds vaker opgegeven door ontwikkelaars.

Doordat Internet Explorer 6 zich slecht aan de standaarden houdt, is het lastig voor ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat de website goed werkt in deze browser. Er zijn overigens genoeg alternatieven, zo heeft Microsoft inmiddels ook versie acht van Internet Explorer vrijgegeven.

De ondersteuning wordt gestaakt door YouTube. De website geeft aan gebruikers die gebruik maken van de browser, het advies mee om over te stappen naar een nieuwere versie van Internet Explorer of om Firefox of Google Chrome te installeren. Deze browsers worden wel ondersteunt door YouTube. Het is overigens niet zeker of gelijk heel de website onbereikbaar is op Internet Explorer 6, hoogstwaarschijnlijk doet bepaalde functionaliteit het niet meer.

Er zijn veel meer websites die de ondersteuning voor Internet Explorer 6 stopzetten, bijvoorbeeld Digg. Ongeveer tien procent van Digg’s bezoekers gebruikt deze browser nog. Veelal zijn het mensen die vanaf hun werk de website in laden, zo blijkt uit recente enquêtes, hier kan de gebruiker zelf niet upgraden naar nieuwere versies van Internet Explorer. Overstappen naar bijvoorbeeld Firefox en Google Chrome is eveneens niet mogelijk.