Abonneer je gratis op Techzine!

Heb je jezelf al ooit eens afgevraagd wat de onveiligste browser is? Heb je nooit gedacht "is deze browser wel goed om mee te internetbankieren"? De meesten zullen gelijk denken aan Internet Explorer, maar het tegendeel is bewezen.

Uit onderzoek van Cenzic, een bedrijf uit Californië, is gebleken dat Firefox de slechtste internetbrowser is op het gebied van beveiliging. Volgens het bedrijf Cenzic is Mozilla Firefox verantwoordelijk voor 44 procent van de beveiligingslekken. Over Google Chrome is niets bekend gemaakt, alleen staat Safari op de twee plaats met 35 procent gevolgd door Internet Explorer met 15 procent van de beveiligingslekken.

Mozilla liet het volgende weten over hun tegenvallende resultaten. "Als je populairder wordt, neemt ook de belangstelling van veiligheidsonderzoekers en hackers toe." Dit is nogal een gekke uitspraak, aangezien Internet Explorer al een lange tijd populair is. Veel gebruikers van een computer met internet gebruiken alsnog Internet Explorer, en toch komt er 15 procent uit. Cenzic vindt dat voor elke internetbrowser wel iets kan worden verbeterd, Cenzic heeft het hier alleen over de veiligheid van de browser en nog niet eens over de andere verbeter punten, zoals de snelheid. "De browserontwikkelaars moeten kiezen tussen gebruiksvriendelijkheid of veiligheid. En vaak kiezen ze gebruiksvriendelijkheid. Dit komt vooral door de gebruikers zelf," aldus Lars Ewe, woordvoerder van Cenzic.