Abonneer je gratis op Techzine!

Splinter Cell: Conviction zal een 6 uur durende co-op campagne krijgen. Na eerdere onofficiële berichten heeft Ubisoft dit bevestigd. Ook zullen er een aantal stand-alone missies, een soort challenges aanwezig zijn.

Het plot van de co-op is een proloog op het verhaal van de singleplayer campagne, namelijk begint het 2 maanden van tevoren. De campagne laat zien hoe EMP’s door Russische veiligheidsdiensten werden weggehaald en beveiligd voordat de Russische Mafia erbij kon komen.


"Hier kunnen we alle grafische paardenkrachten van onze engine en de Xbox 360 benutten door de macabere setting,"zo Patrick Redding, de co-op designer. Ook over de hoofdpersonen liet hij wat los. "Ze kunnen elkaar niet echt hebben of vertrouwen, maar terwijl je verder speelt zul je merken dat hun vertrouwen langzaam groeit. Als Sam Fisher onze panter is, dan zijn deze jongens als twee Velociraptors die de horde neerhalen.

De challenge modes, genaamd Third Echelon Missions, zijn in 6 verschillende maps geplaatst. Deze zijn gebaseerd op de 4 levels van de co-op campagne, met 2 exclusieven. De vier die tot nu toe zijn bekendgemaakt zijn: Hunter, Infiltration, Last Stand en Face Off.

Splinter Cell: Conviction wordt in februari gereleased voor de PC en Xbox360.