Abonneer je gratis op Techzine!

Major Nelson heeft namens Microsoft bevestigd dat de Xbox 360 binnenkort ondersteuning krijgt voor opslag op USB-sticks. Er deden al eerder geruchten de ronde dat deze update eraan zat te komen, de releasedatum van de update is nu vastgesteld op 6 april.

Zoals in de geruchten reeds werd gemeld, wordt er maximaal 16 GB aan opslag ondersteund. Als er gebruik wordt gemaakt van een grotere USB-stick wordt maar 16 GB door de Xbox gebruikt, terwijl de rest van de ruimte naar keuze kan worden gebruikt. Overigens werkt de nieuwe functie ook met een USB-hardeschijf, maar Microsoft raadt aan om gebruik te maken van flash-opslag. Overigens is het wel mogelijk om twee USB-sticks aan te sluiten op de Xbox 360 om zo 32 GB aan extra opslagruimte te maken.


USB-opslag is niet direct geschikt voor gebruik met de Xbox 360, de gebruiker zal hem eerst handmatig moeten laten configureren door de console. Er kan dan gekozen worden om de volledige opslagruimte te formateren en te configureren, of slechts een gedeelte van de opslag. Eenmaal geconfigureerd kunnen er onder andere profielgegevens, savegames en demo’s op de stick worden gezet. Ook is het mogelijk om gegevens tussen de verschillende opslagmedia te kopiëren.

Alle Xbox 360-eigenaren zullen op 6 april een systeemupdate ontvangen en daarna gebruik kunnen maken van de nieuwe functie.